Exista destul de multe teorii pentru aprecierea unei relatii sau casnicii fericite. Nu trebuie sa cautam prea mult pentru a gasi o mare de citate apartinand oamenilor de stiinta, autorilor dar si a multor altora care ne-au sfatuit asupra felului in care sa ne cream propria noastra poveste fericita.Am adunat cele mai bune sfaturi pe care le-am gasit pentru a va ajuta sa traiti o viata fericita impreuna…
21 De reguli nenegociabile pe care fiecare casnicie trebuie sa le urmeze

Gasiti lucrurile bune

„O casnicie fericita nu inseamna a avea sotul sau sotia perfecta cu atat mai putin casnicia perfecta. Inseamna doar ca ati reusit sa priviti mai departe de imperfectiunile celuilalt” ~ Fawn Weaver

Este usor sa omitem micile lucruri care ne enerveaza la partenerul nostru atunci cand ne concentram asupra calitatilor bune ce ne-au atras la ei de la inceput. Axati-va pe lucrurile bune.

Gasiti-va fericirea

„Casnicia nu trebuie sa va faca fericiti- voi faceti o casnicie fericita” ~Drs. Les&Leslie Parrott
Faceti zilnic lucruri care va fac fericiti iar relatia dumneavoastra va beneficia in urma acestora. Nu puteti fi fericit intr-o relatie daca nu sunteti fericit cu voi insiva.

Iertati imperfectiunile

„O casnicie fericita nu reprezinta uniunea a doua persoane perfecte. Ci mai degraba a doua persoane imperfecte care au invatat sa valorifice iertarea si bunavointa” ~ Darlene Schacht

Iertarea este un ingredient extrem de important in relatii. Tinerea minte a unor lucruri care va enerveaza va va pastra intr-un mediu negativ si va va opri sa fiti cine sunteti.

Incepe cu tine

„Succesul unei casnicii nu vine nici pe departe prin gasirea partenerului corect, ci prin propria calitate de a fi partenerul corect” ~ Barnett R. Brickner

Incercarea de a va schimba partenerul nu va face altceva decat sa se rasfranga asupra dumneavoastra; asa ca axati-va asupra propriei contributii. Abordati doar ceea ce puteti controla.

Faceti din casnicia dumneavoastra o prioritate

„Casnica nu este un substantiv; este un verb. Nu este ceva ce primesti. Este ceva ce faceti. Este felul in care iti iubesti partenerul in fiecare zi” ~ Barbara De Angelis

Incetati sa mai priviti casnicia precum un obiect si incepeti sa o priviti ca parte din dumneavoastra. Aveti grija de ea, protejati-o si lasati-o sa creasca.

Exprimati-va iubirea in fiecare zi

„Cea mai mare slabiciune a majoritatii oamenilor este incapacitatea de a spune celorlalti cat de mult ii iubesc atata timp cat inca sunt in viata” ~ Orlando Battista

Fiti deschisi in privinta exprimarii iubirii dumneavoastra.

Bucurati-va de lucrurile bune

„Casnicia este precum un vin bun, daca este intretinut corespunzator, devine din ce in ce mai buna cu trecerea anilor” ~ Anonim

Aprecierea lucrurilor bune din relatia dumneavoastra atrag mai multe lucruri bune iar relatia dumneavoastra devine din ce in ce mai puternica.

Faceti din grija personala o prioritate
„Unul din cele mai mari cadouri pe care le puteti oferi sotului dumneavoastra este propria fiinta” ~ Stormie Omartian

Nu puteti avea grija de propria relatie daca nu aveti grija de propria fiinta. Faceti din aceasta o prioritate.

Invatati din trecut si visati la viitor

„Casnicia. Este precum o balustrada. Face legatura persoanelor cu trecutul si ii ghideaza catre viitor” ~ Diane Frolov

Gasiti lectiile din trecut si folositi-le pentru a ajuta la construirea viitorului.

Invatati ceva nou in fiecare zi

„O casnicie fericita este aceea care permite indiviziilor sa se schimbe si sa creasca, facand referinta si la felul in care acestia isi exprima iubirea” ~ Pearl Buck

Invatati sa iubiti invatatul. Acesta este cheia pentru crestere si evolutie. Iar cresterea este cheia relatiilor puternice.

Traiti in prezent

„Iubiti ca si cum ziua de maine nu ar mai exista, iar daca acesta va veni, iubiti din nou” ~ Max Lucado

Ramaneti axat asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat si nu faceti ca distractiile vietii sa va impiedice de la trairea fiecarui moment.

Valorificati calitatile celeilalte persoane

„In casnicie, atunci cand onoram si ne apreciem partenerul, suntem liberi sa devenim cele mai bune persoane din lume” ~ Drs. Les& Leslie Parrott

Faceti din fiecare zi o sarbatoare a ceea ce este bun in relatia voastra si in legatura cu fiecare dintre voi.

Fiti buni si generosi

„O casnicie buna este un concurs de generozitate” ~ Diane Sawyer

Faceti ceva special in fiecare zi. O mica notita, o ceasca surpriza de cafea sau un simplu apel telefonic prin care sa le spuneti „buna”; acestea vor conta foarte mult si ii vor arata partenerului cat de mult ii pretuiti.

Actiunile vorbesc mai tare decat cuvintele

„Cuplurile casatorite care se iubesc isi spun unul altuia o mie de lucruri fara a vorbi” ~ Proverb Chinezesc
Fiti siguri ca actiunile dumneavoastra arata iubire. De multe ori ceea ce faceti si modul in care o faceti spune mai multe decat iubirea pe care o exprimati in cuvinte.

Investi-va timpul

„Cu cat veti investi mai mult intr-o casnicie, cu atat mai valoroasa va deveni” ~ Amy Grant
Nimic care sa conteze mai mult nu poate lua locul timpului petrecut in cadrul unei relatii.

Omiteti unele aspecte

„Faceti o lista de 10 lucruri gresite pe care le face sotul/sotia dumneavoastra, si pe care, pentru binele casniciei dumneavoastra, intotdeauna le veti omite. Puteti trai si cu acele 10 lucruri” ~ J & G Murphy

Este inevitabil sa existe lucruri enervante la partenerul dumneavoastra. Faceti-va un angajament sa le accepti si sa le omiteti.

Lucrurile mici conteaza

„Lucrurile mici sunt cele care ne tin impreuna. Acele mici lucruri ma vor face sa te iubesc mereu” ~ Sonia Schaad

Nu lucrurile mari spun iubire, ci lucrurile mici pe care le facem in fiecare zi.

Sustineti-va unul pe celalalt

„Bazati-va pe puterile celuilalt. Iertati-i pentru slabiciunile lor” ~ Anonim

Este usor sa fim intr-o relatie atunci cand lucrurile merg cum trebuie dar in momentele grele se formeaza cele mai stranse legaturi. Amintiti-va sa fiti acolo, sa ii sustineti si sa cereti ajutor atunci cand aveti nevoie.

Mentenanta conteaza

„O relatie este precum o casa. Atunci cand un bec s-a ars, nu plecati pur si simplu si cumparati o alta casa, ci inlocuiti becul” ~ Anonim

Fiti siguri ca relatia are parte de grija necesara, de cate ori este nevoie. Devine mult mai costisitor daca asteptati prea mult.

Ganditi liber

„Daca vreti sa stiti unde se afla inima dumneavoastra, cautati-o acolo unde va zboara gandurile” ~ Anonim
Avand grija de creativitatea si logica dumneavoastra; va veti mentine fericiti si infloritori in relatie.

Asumati-va obligatiile

„O casnicie reuseste numai ca o obligatie pe viata si fara clauze de escapada” ~ Dr. James Dobson

Este chiar usor; trebuie sa fiti dispusi sa mergeti cat de mult puteti prin vai, pentru a ajunge in varf. Faceti un angajament pentru totdeauna, si faceti-l cu intreaga dumneavoastra fiinta.

3 thoughts on “21 de reguli negociabile pe care fiecare casnicie trebuie sa le urmeze

  1. Citind acest articol, am avut sansa sa inteleg mai bine contextul si implicatiile subiectului discutat. Autorul a reusit sa ma captiveze cu stilul sau narativ si cu capacitatea de a aduce in prim-plan aspecte relevante si interesante.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt impresionat de abordarea detaliata a subiectului si de argumentele solide prezentate.

  3. Articolul este extrem de interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate si de modul in care autorul a reusit sa transmita informatii complexe intr-un mod accesibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *