5 motive pentru care si oamenii puternici plang

„Plange. Iarta. Invata. Mergi mai departe. Lasa-ti lacrimile sa ude semintele unui viitor fericit” scris de Steve Maraboli.A plange nu te face slab. De fapt, plansul ne face mai umani.

Aici gastiti 5 motive pentru care oamenii puternici plang:

1. Iti pasa de sanatatea si bunastarea ta

Plansul ne face sa ne simtim mai bine. Elibereaza anxietatea, stresul si negativitatea intr-un mod real – fizic. De-a lungul timpului a fost demostrat faptul ca plansul scade tensiunea arteriala si elimina toxinele din corpul uman.

De asemenea, reduce nivelul nostru de mangan, un mineral care a fost dovedit a avea un impact negativ asupra starii noastre de spirit. Conform stiintei medicale, nu ar trebui sa tii in tine atunci cand te simti ranit sufleteste. In schimb, ar trebui sa dai drumul emotiilor tale – si odata cu asta, greutatile tale mentale, emotionale si fizice.

2. Nu esti speriat de criticile celor din jur

Plansul este unul dintre cele mai mari afisajele de vulnerabilitate in care o fiinta umana se poate angaja. Este nevoie de curaj pentru a fi vulnerabil. Este nevoie, de asemenea, de un puternic sentiment de auto-cunoastere si stima de sine pozitiva.

Lasand lumea sa stie ca esti ranit, inima iti va fi deschisa pentru judecata, mila, dispret si chiar rusine. Cu toate acestea, se deschide, de asemenea pentru compasiune si vindecare. O persoana care alege sa planga in fata altora da un sentiment extraordinar de credinta in umanitate si in propria lor valoare si putere.

3. Ai puterea de a face ceea ce altii nu vor face niciodata

Este usor sa iesi dintr-o situatie dificila cu putina gandire. Mai greu insa, este sa faci fata unei situatii mai putin placute. Despartirile care produc cele mai multe lacrimi sunt de multe ori cele in care ambele parti au fost implicate.

Au avut puterea sa „isi arunce” inima in ceva frumos, au avut curajul sa iubeasca profund alta fiinta umana. De aceea doare atat de mult cand lucrurile se dastrama. Unii oameni evita sa planga deoarece nu vor sa se simta complet prabusiti. Acest lucru este eficient in protejarea inimii.

Cu toate acestea, nu este eficient pentru starea de bine a omului in general, in viata. Dupa cum Garth Brooks a cantat „Viata nu este o incercare, este pur si simplu o supravietuire daca stai inafara focului”.

4. Vrei sa ii eliberezi pe cei din jurul tau

Cand vedem o persoana puternica plangand, ne face si pe noi sa ne simtim in siguranta facand asta. Cu fiecare lacrima, putem ajuta la reducerea criticismului societatii nu doar in ceea ce priveste plansul, dar si emotivitatea in sine.

Din pacate, muti oameni sunt crescuti si invatati ca plansul este o slabiciune, si de aceea se simt rusinati cand plang. Se tem ca lasa impresia ca au fost luati peste picior, ca sunt copilarosi sau instabili emotionali.

A vedea o persoana puternica plangand, poate fi un lucru puternic pentru un om de acest gen. Tu arata-i ca emotiile nu ne fac slabi. Ei ne fac umane. Permintandu-ne sa simtim aceste emotii, ne ajuta sa crestem in oameni mai puternici si mai completi decat am crede.

5. Ai curaj sa te confrunti cu propriile emotii

Multi oameni vor face orice pentru a evita sa se loveasca de un sentiment dificil. Stim ca ne face rau, asa ca incercam sa scapam de astfel de situatii. Din pacate, cum o persoana inteleapta stie, nu putem fugi cu adevarat foarte departe de emotiile noastre.

De fapt, ele cresc mai puternic cu cat ne indepartam mai mult de ele. Pentru a le confrunta este ne nevoie de mult curaj. Este o provocare ce are la baza curajul de a te elibera si a plange-nicidecum rusinea ca ai cedat sau esti slab.

Related Posts

Comments

Articole recente