Apa din piscine nu se poate mentine de una singura curata, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul lacurilor si iazurilor naturale. Din punct de vedere fizic si biologic, ea are nevoie de un tratament adecvat, combinat pe doua cai.
Vorbim, aici, de tratamentul chimic ce presupune masurarea parametrilor apei, echilibrarea pH-ului, distrugerea agentilor biologici din ea, prevenirea depunerilor de calcar si aparitiei algelor, clarifierea apei.

Apa din piscine nu se poate mentine de una singura curata, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul lacurilor si iazurilor naturale. Din punct de vedere fizic si biologic, ea are nevoie de un tratament adecvat, combinat pe doua cai.

Vorbim, aici, de tratamentul chimic ce presupune masurarea parametrilor apei, echilibrarea pH-ului, distrugerea agentilor biologici din ea, prevenirea depunerilor de calcar si aparitiei algelor, clarifierea apei.

Tratamentul fizic, asupra caruia ne vom concentra in randurile urmatoare, reprezinta filtrarea apei cu o pompa pentru piscina ce pune apa in miscare pentru a fi filtrata in permanenta. De altfel, instalatia de filtrare nu poate lipsi, fiind o componenta vitala a echipamentelor care deservesc orice tip de piscina, fie ea mica, supraterana sau clasica.

Aceasta este cuplata prin conducte sau furtune (la piscinele supraterane) la piesele prinse in peretii si fundul piscinei (exceptie fac, aici, piscinele supraterane) pentru introducerea si evacuarea apei din piscina. Asa se realizeaza recircularea apei, necesara, de altfel, avand in vedere ca volumul unei piscine este relativ mare in comparatie cu debitele posibile ale unor pompe obisnuite. Drept urmare, filtrarea intregului volum de apa trebuie facuta intr-un anumit interval de timp, si nu instantaneu.

Cat timp ar trebui sa functioneze o pompa piscina

Temperatura si numarul de persoane care intra in piscina influenteaza perioada de functionare a unei pompe si a filtrarii.

In general, sub o temperatura de 15 grade Celsius, agentii nu prea mai prolifereaza. In acest caz, cu o temperatura prea scazuta pentru inmultirea si dezvoltarea lor, o filtrare de 4 ore ar trebui sa fie suficienta.

La temperaturi situate intre 15 grade Celsius si 25 de grade Celsius, pompa ar trebui sa functioneze intre 5 si 8 ore. Cu cat temperatura creste, timpul de filtrare trebuie marit.

Pentru temperaturi ce depasesc 25 de grade Celsius, se recomanda o perioada de filtrare de minimum 10 ore  pe zi.

Cat despre influenta persoanelor care utilizeaza piscina, ar trebui sa se ia in considerare faptul ca o singura persoana poate „polua” aproximativ 3 m3 de apa. Timpul necesar filtrarii creste direct proportional cu numarul de persoane care intra in piscina.

In sezonul cald, functionarea unei pompe pentru piscina, pe partea de filtrare, ar trebui sa se faca pe timpul zilei, de preferat intre ora 7 dimineata si ora 18 seara. In ceea ce priveste piscinele inchise utilizate in timpul iernii, este recomandat ca o pompa piscina sa functioneze (minimum) intre 8 dimineata si 17 seara.

Daca factura la energie ar reprezenta o problema majora, poate fi redus timpul de functionare al unei pompe fara a compromite calitatea apei.  In aceasta ordine de idei, timpul de filtrare al apei poate fi redus cu o ora. Se verifica apoi calitatea apei dupa o saptamana pentru a se vedea daca exista vreo diferenta notabila. In caz contrar, timpul de filtrare poate fi redus cu inca 30-60 de minute, pana la gasirea intervalului ideal.

Totalpool.ro este una dintre cele mai recunoscute firme pentru calitatea echipamentelor destinate piscinelor si saunelor, stocul mare si diversificat, urmat indeaproape de un raport optim calitate/pret, facand-o un leader de piata si totodata, un partener de nadejde.

 

4 thoughts on “Cat timp trebuie sa functioneze o pompa de piscina

  1. In concluzie, durata de functionare a unei pompe de piscina este un aspect esential pentru mentinerea igienei si sigurantei in piscina noastra. Cu ajutorul informatiilor furnizate in acest articol, putem intelege mai bine cat timp ar trebui sa functioneze pompa noastra pentru a beneficia de o apa curata si lipsita de impuritati. Recomand cu incredere acest articol tuturor pasionatilor de piscine.

  2. Este remarcabil faptul ca autorul subliniaza importanta unei bune circulatii a apei in piscina si rolul crucial pe care il are pompa in acest proces. Prin mentinerea unei programari regulate a functionarii pompei, putem evita problemele legate de calitatea apei si costurile suplimentare pentru tratarea acesteia. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor care doresc sa-si mentina piscina in conditii optime de functionare.

  3. Durata de functionare a unei pompe de piscina poate varia in functie de marimea si adancimea piscinei, dar si de gradul de utilizare. Este important sa fim atenti la acest aspect si sa ne asiguram ca pompa functioneaza suficient timp pentru a mentine apa curata si sanatoasa. In plus, articolul ofera sfaturi utile despre modul corect de intretinere a pompei pentru o functionare optima pe termen lung.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind detalii importante despre durata de functionare a unei pompe de piscina. Este bine de stiut ca o pompa de piscina ar trebui sa functioneze cel putin 8 ore pe zi pentru a mentine calitatea apei si a preveni problemele de murdarire sau alge. Recomand tuturor posesorilor de piscine sa citeasca acest articol pentru a intelege cat timp ar trebui sa functioneze pompa lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *