Stiai ca 1 din 5 copii are nevoie de ochelari, conform ultimelor statistici in domeniu? Asta inseamna ca exista sanse destul de ridicate ca si copilul tau sa aiba o problema oculara ce necesita purtarea ochelarilor de vedere, pentru o perioada mai mult sau mai putin lunga de timp.
De aceea, este important sa fii atent la semnele pe care cel/cea mica ti le transmite si care pot fi simptome ale unei probleme de vedere, precum: disconfortul provocat de lumina, apropierea cartii atunci cand citeste sau aplecarea spre caiet atunci cand scrie, clipirea deasa si frecatul constant la ochi, lacrimare excesiva, dureri frecvente de cap, probleme de concentrare sau rezultate slabe la scoala.
Toate acestea ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine ca si parinte, care sa te determine sa iti iei copilul de mana si sa mergi direct in cabinetul medicului oftalmolog.
Dar atunci cand copilul chiar are nevoie de ochelari, cum alegem cel mai potrivit model pentru acesta?
Alegerea ochelarilor de vedere pentru cel mic poate fi o adevarata provocare, mai ales ca pana la varsta de 10-12 ani copiii tind sa fie neatenti si foarte energici, un astfel de accesoriu putand fi un impediment in calea jocurilor si a activitatilor pe care acestia le desfasoara zi de zi.
Pentru a fi sigur ca ai facut alegerea potrivita in ceea ce priveste rama ochelarilor de vedere ai copilului tau, este bine sa tii cont de anumite aspecte esentiale, pe care noi ti le-am expus in randurile care urmeaza.
Masura potrivita
Ramele de ochelari nu trebuie sa fie nici prea mici, nici prea mari si nu trebuie sa limiteze libertatea de miscare a copilului. Cu cat sunt mai mici ramele, cu atat exista mai putine sanse de a-l deranja.
Totusi, ochelarii trebuie sa fie suficient de mari pentru a-i permite copilului sa vada bine in toate directiile. Mai exact, mijlocul ochelarilor trebuie sa fie ajustat la mijlocul pupilelor.
O rama ochelari copii aleasa corect ramane pe pozitie chiar si in conditii de joaca energica.
Materialul potrivit
Ramele ochelarilor pentru copii trebuie sa fie rezistente, incasabile si usoare.
Trebuie sa acorzi o atentie deosebita si alergiilor. Stiai ca multi copii sunt alergici la nichel? Din acest motiv, ramele de ochelari fabricate din titan pur sunt o alegere buna pentru copii.
Materialul usor al acestor rame este extrem de rezistent si este bine tolerat de toate tipurile de piele. Un tratament antialergic suplimentar reduce la minim riscul unei reactii alergice.
De asemenea, pentru bebelusi este bine sa alegi rame din material moale si flexibil, precum silicon. Alte materiale foarte bune pentru ochelarii celui mic sunt otelul inoxidabil si plasticul.
Bratele si saua nazala
Puntea nazala este portiunea ramei care face legatura intre lentile. Pernitele ramei trebuie sa stea ferm dar confortabil, ocupand tot spatiul intre puntea nazala si nas – in acest sens, ramele cu pernite de silicon se pot ajusta, in timp ce pentru ramele din plastic solid nu avem aceasta optiune, deci ele vor trebui sa se potriveasca perfect pe nasul copilului.
Un alt aspect pe care trebuie sa-l luam in calcul sunt bratele.
Bratele nu trebuie sa provoace o presiune inconfortabila in timp ce ochelarii se afla in pozitia corecta. Balamalele cu arc sunt foarte rezistente si asigura o durata mai lunga de viata a ramelor.
O alta optiune o reprezinta ochelarii cu brate sport. Acestea sunt flexibile si se potrivesc perfect pe urechile copiilor.
In final, iti reamintim ca purtarea ochelarilor nu numai ca corecteaza un viciu de refractie, ci dezvolta o vedere corecta, normala si in final o viata comoda.
Daca esti din Bucuresti te asteptam in clinica oftalmologica Kidoptik, sau online www.kidoptik.ro unde iti punem la dispozitie o gama variata de rame de ochelari pentru copii si lentile de vedere la preturi foarte accesibile!
Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa descopere frumusetile rurale ale Romaniei. Sunt impresionat de diversitatea regiunilor prezentate si de peisajele superbe. Cu siguranta voi lua in considerare un sejur intr-o pensiune rurala dupa ce am citit acest articol.
Am fost placut surprins sa aflu despre diversele activitati pe care le poti face la o pensiune rurala, cum ar fi plimbarile cu bicicleta sau calare. De asemenea, mi-a placut ca au fost mentionate si produsele traditionale pe care le poti degusta acolo.
Articolul prezinta informatii interesante despre turismul rural in Romania. Este o modalitate excelenta de a scapa de agitatia orasului si de a te bucura de natura. Mi-a placut in mod special faptul ca au fost prezentate si cateva exemple de pensiuni rurale care merita vizitate.