Cautam adesea sfaturi despre cum sa decoram camerele si casele mici, cum sa le facem sa para mai mari si mai putin aglomerate.

In conditiile in care lipsa de spatiu este un lucru atat de comun, este aproape ciudat sa auzi intrebari despre cum sa decorezi o camera mare.

Chiar si asa, este adevarat ca exista unele mici dezavantaje. Cea mai obisnuita este ca, fiind atat de mare, camera pare un pic rece si impersonala, ca si cum nu ar fi un loc in care ne petrecem viata de zi cu zi.

In urmatorul articol dorim sa iti aratam cateva idei pentru a decora un dormitor mare la perfectie.

Problema cu aceste dormitoare este ca, fiind atat de mari, poate fi dificil sa le decorezi astfel incat rezultatul final sa fie cald si confortabil.

Pentru a evita acest lucru, trebuie sa folosim o serie de resurse simple, pe care le explicam pe parcursul articolului.

Iata cateva idei de care sa tii cont atunci cand decorezi un dormitor de dimensiuni mai mari. Te vor ajuta.

Nu te limiteaza configuratia camerei

In primul rand, daca alegi sa folosesti una dintre camerele pe care le ai pentru a amenaja un dormitor spatios, nu te va limita configuratia si vei avea la dispozitie posibilitati mult mai numeroase.

Plus ca vei putea amplasa orice piesa de mobilier ergonomic si aerisit. De exemplu, patul, cea mai importanta piesa de aici, poate fi amplasat, fara efort, pe mijlocul camerei, astfel incat sa permita accesul pe ambele laturi.

La fel, si celelalte piese de mobilier isi vor gasi locul si vor fi puse mai bine in evidenta intr-o amenajare mai fluida.

Poti folosi piese suplimentare de mobilier fara a incarca spatiul

Intr-un dormitor mic, functionalitatea spatiului se reduce, de obicei, la numarul de obiecte de care te poti inconjura. Mai exact, poti amplasa aici piesele de mobilier de stricta necesitate, adica un pat, dulapul, eventual, doua noptiere elegante si cateva etajere.

Dar, ai observat, probabil, ca pe masura ce acumulezi tot mai multe obiecte vestimentare, de exemplu, ai nevoie de un sifonier sau chiar un dressing mai generos.

Intr-un dormitor generos, vei putea folosi separat un dressing si un dulap, pe care sa le amenajezi conform nevoilor tale.

Poate ca ai gasit o nisa sau chiar un spatiu suplimentar din hol pe care il poti modifica pentru a face loc garderobei tale in continua crestere.

O alta utilizare pe care o poti da unui spatiu suplimentar din dormitor este cea pentru un mic birou, unde vei putea lucra in liniste.

Mai mult, iti poti amenaja un coltisor pentru citit dintr-un fotoliu confortabil cu spatar inalt, unde sa stai seara cu o carte buna, inainte de a te aseza in pat.

Poti folosi spatiul pentru multiple destinatii

Exista dormitoare care sunt mai mari decat unele case mici. Dormitoare care pot gazdui cu usurinta diferite zone din interior.

Prin urmare, o idee buna este sa impartim dormitorul in zone care sa il transforme in „mini-casa noastra”.

Daca dispui de o multime de metri patrati in dormitor, poti alege sa imparti spatiul in camere diferite.

Desigur, va trebui sa acorzi prioritate patului, care nu trebuie sa fie in centrul camerei si sa fie sprijinit de perete. De fapt, in dormitoarele mari vei avea mult mai multe optiuni.

In orice caz, in acest tip de camera se pot crea dressinguri, zone de machiaj, zone de studiu sau de lucru…

Nu trebuie sa lipseasca zona de odihna, unde se poate include patul, dar si fotolii si un puf pentru a sta si a se odihni.

Cu toate acestea, una dintre optiunile care ne place cel mai mult este crearea unui colt de lectura. Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de un fotoliu confortabil, o masa mica si o lampa de masa sau de podea.

Daca te decizi sa creezi o zona de machiaj, nu uita sa alegi o masuta de toaleta cu oglinda care sa adauge stil incaperii.

In cele din urma, am dori sa iti reamintim ca atunci cand decorezi un dormitor mare nu trebuie sa uiti de accesorii si obiecte decorative, care vor da spatiului o nota personala.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Cum sa amenajezi un dormitor de dimensiuni mai mari

  1. Mi-a placut modul in care autorul a structurat articolul si a prezentat diverse metode de organizare a timpului. Am invatat multe lucruri noi si abia astept sa le aplic in practica pentru a vedea rezultatele.

  2. Am gasit informatiile din articol foarte utile, mai ales pentru mine care lucrez de acasa si uneori am dificultati in gestionarea timpului. Voi incerca cu siguranta unele dintre sugestiile prezentate pentru a-mi imbunatati productivitatea.

  3. Articolul este foarte interesant si m-a ajutat sa inteleg mai bine cum pot sa-mi organizez timpul si sa fiu mai eficient. Sfaturile prezentate sunt practice si usor de implementat in viata de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *