Imaturitatea poate fi fermecatoare la inceput, chiar atractiva. Un adult imatur ne da de multe ori impresia ca ar fi o persoana capricioasa. Pot avea un bun simt al umorului, o modalitate captivanta de a vedea lumea si o abilitate atractiva de a trai in present.In final insa, aceste persoane nu sunt capabile sa formeze relatii sanatoase. Un adult imatur nu este pregatit sa aiba grija de alte persoane. Intr-adevar ei nu au formata inca abilitatea de a avea grija nici de ei. Cum Harry Overstreet a explicat: Pentru cei imaturi, alti oameni nu sunt reali.

Reprezinti mai mult un parinte decat un partenet?

Aici sunt prezentate 25 de argumente prin care sa iti dai seama:

1. Se simt indreptati fata de lucrurile care apartin altor oameni- chiar daca nu sunt dispusi sa munceasca pentru a avea aceste lucruri.

2. Nu au teluri pe termen lung bine definite si nu posed ambitia si etica de lucru pentru a atinge aceste teluri.

3. Nu respecte faptul ca ai nevoie de timpul tau personal, ca ai nevoie sa ai hobby-urile tale si prietenii tai proprii. Se simt indreptatiti sa acapareze toata atentia ta.

4. Nu te poti baza pe ei ca isi vor pastra promisiunile – chiar daca te asigura ca au intentia de o face.

5. Cu greu fac strictul necesar cand vine vorba de munca, comunitate si responsabilitatile de familie. De multe ori te simti ca menajera lor sau parintele lor.

6. Folosesc umorul pentru a evita discutiile serioase sau pentru a trece peste emotii dificile. Tuturor ne place sa radem, insa o relatie sanatoasa intre adulti necesita si momente serioase.

7. Alterneaza intre internalizarea emotiilor si dramatizarea situatiilor. Nu exista cale de mijloc.

8. Blameaza parintii, societatea sau guvernul pentru toate problemele lor. Nimic nu pare a fi din vina lor.

9. Refuza sa acespte faptul ca exista o problema. O vor ignora cat de mult este posibil si vor nega existenta acesteia daca vrei sa le-o faci cunoscuta.

10. Partenerul tau este intotdeauna cel care provoaca probleme. Tu esti intotdeauna cel care le rezolva. Nu exista compromis.

11. Te ignora si nu sunt afectuosi fata de tine in fata altor persoane.

12. Trebuie intotdeauna sa aiba cea mai noua versiune a lucrurilor – cel mai nou telefon, cel mai bun calculator- chiar daca cel pe care il au functioneaza perfect.

13. Nu par a fi capabili sa isi asume anumite responsabilitati si apoi sa le duca la bun sfarsit in timp util.

14. Mai degraba fac o gluma ingenioasa – dar care poate ofensa – in public, decat sa se gandeasca la sentimentele tale.

15. Rareori isi cer scuze cand au comis o fapta rea. Daca incearca sa isi ceara scuze, o fac de multe ori prin a-si nega responsabilitatea si a intoarce vina catre tine.

16. Se folosesc de multe ori de oamenii caritabili si de organizatii caritabile. De multe ori vor cere lucruri gratis chiar daca nu au nevoie de ele.

17. Par a avea conflicte continue la job cu colegii si superiorii. Din aceasta cauza isi pot schimba frecvent locul de munca.

18. De multe ori sunt jignitori in mod deschis cu persoanele dragi tie, despre care nu ii intereseaza. Refuza sa isi controleze dispretul – meritat sau nu – pentru linistea ta.

19. Isi prioritizeaza propriul confort in defavoarea bunastarii persoanelor apropiate.

20. Nu isi organizeaza bine timpul. Inabilitatea lor de a plaunui rezulta din faptul ca sunt mereu in intarziere cand vine vorba de termene limite, uneori chiar nefiind prezenti in locurile unde le este necesara prezenta.

21. Se plang constant de job, copii, comunitate si resonsabilitati. A te plange ocazional pentru a te destresa este un lucru. Un resentiment constant legat de maturitate reprezinta altceva. Un adult care are un nivel de stima de sine sanatos se simte mandru sa contribuie la imbunatatirea societatii.

22. Conflictul duce de multe ori la jigniri verbale, insulte dureroase si comportament isteric.

23. Le face placere sa scoata in evidenta greselile tale. Intotdeauna trebuie sa te comporti cu manusi in jurul lor. Cer perfectiunea de la tine – dar niciodata de la ei.

24. Evita responsabilitatea financiara in oricare mod posibil. Pot deveni foarte indatorati din cauza cheltuielilor excesive.

25. Se plang constant. Niciodata nu par a vedea si partea buna a lucrurilor de vreme ce sunt concentrati contant asupra partilor negative.

Sa fii de o buna calitate, trebuie sa te sustragi din prezenta indivizilor superficiali si imaturi a scris Michael Bassey Johnson. Indeparteaza-te de barbatul (sau femeia) copil, si permite-ti sa te dezvolti la adevaratul tau potential. Vei iubi persoana care vei deveni fara ca greutatile lor sa te traga in jos.

3 thoughts on “25 de semne ca partenerul tau trebuie sa se maturizeze

  1. Am apreciat modul in care au fost aduse exemple concrete pentru a ilustra punctele de vedere prezentate. Este un articol bine documentat si argumentat, care m-a facut sa reflectez asupra temei abordate.

  2. Sunt de acord cu autorul in ceea ce priveste analiza facuta asupra situatiei prezentate. Cred ca este important sa fim constienti de implicatiile acestui fenomen si sa luam masuri pentru a-l contracara.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care au fost prezentate informatiile si argumentele prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *