Un Sapiosexual este definit ca: „Unul care gaseste inteligenta ca fiind cea mai atractiva functie sexuala”, iar acestia sunt mai des intalniti decat ai crede. Inteligenta este cu adevarat sexy, si exista o baza stiintifica care explica de ce.Potrivit Dianei Rabb, cu un doctorat in psihologia transpersonala: „Creierul este cel mai mare organ sexual. Cei care recunosc ca sunt sapiosexuali vor spune ca sunt atrasi de acest organ si tind sa fie satisfacuti sau excitati de intuitiile unei alte persoane.

Ca preludiu, persoana sapiosexuala poate tanji dupa discutii filosofice, politice sau psihologice, pentru ca acest lucru se dovedeste [pentru el sau ea] a fi excitant.

Ca o persoana ce se considera sapiosexuala, cred ca atractia are o multime de elemente diferite, dar inteligenta este cea mai debordanta.

O trasatura comuna in randul sapiosexualilor este faptul ca acestia pot identifica aproape instantaneu inteligenta in alte persoane, iar atunci cand o fac, se dovedeste a fi extrem de atractiva.

Ca exemplu, sa presupunem ca citesti o carte despre poeziea rusa obscura, si se apropie cineva care incepe sa vorbeasca despre carte. Acea persoana are de fapt cunostinte despre lucruri care sunt interesante creierului tau, iar pentru un sapiosexual, acesta este cel mai sexy scenariu pe care si-l poate imagina.

Exista o multime de motive pentru care suntem atrasi de altii, dar fiind atras direct de creierul altei persoane este considerat ‘ciudat’ in societatea noastra actuala. Pentru mine, acest lucru este extrem de trist. Sa fii atras de inteligenta cuiva chiar are sens!

Inteligenta te implineste

Desigur, un cuvant de spus il are si atractia fizica, dar spre deosebire de aspectul fizic – inteligenta este de durata. Sapiosexualii stiu ca o conversatie buna este mult mai satisfacatoare decat a arata bine fara haine.

Oamenii de stiinta au sugerat o serie de motive care ne conduc spre intelegerea legaturii dintre inteligenta si atractie, dar in opinia mea, acest lucru este pur si simplu substanta de baza a unei relatii.

Oamenii inteligenti stiu ca aceasta substanta se intinde pe un drum lung, mai ales atunci cand vine vorba de alte persoane. De aceea, oamenii inteligenti tind sa fie singuratici, si este foarte important atunci cand lasa pe cineva sa se apropie sentimental de ei.

Cu cat unitatile IQ-ului sunt mai mari, cu atat si unitatile sexuale

Retailarul de jucarii pentru adulti Lovehoney a raportat ca exista o corelatie foarte puternica intre unitatile de informatii si cele sexuale.

Pe baza datelor de vanzare, a fost prezentat un „interes sporit sexual in randul elevilor din Grupul Russell al universitatilor de elita.”

Pe baza acestor date, se poate spune ca oamenii inteligenti au unitati sexuale mai mari. Asta nu inseamna insa ca ei au parte de mai mult sex.

Potrivit unui articol din 2007 intitulat „Intercourse and Intelligence”, 80% dintre barbatii din SUA si 75% dintre femeile din SUA au avut relatii sexuale pana la varsta de 19 ani.

Comparat cu 56% dintre studentii Princeton, 59% dintre studentii Harvard si 51% dintre studentii MIT care au raportat relatiile sexuale. Uimitor, doar 65% dintre studentii absolventi MIT au avut vreodata parte sex.

Pentru mine, acest lucru nu inseamna ca oamenii destepti au parte de mai putin sex, inseamna ca acestia sunt mai pretentiosi si mai destepti in ceea ce priveste sexul.

Istoria evolutiei

Profesorul Geoffrey Miller de la Universitatea din New Mexico, a testat 400 de oameni pentru inteligenta lor generala, iar apoi le-a cerut o mostra de sperma.

Ceea ce a descoperit a fost ca oamenii care au inscris cel mai mare punctaj la testele cognitive au avut cea mai sanatoasa sperma.

Miller considera calitatea creierului fiind direct legata de calitatea spermei, si este, prin urmare, o trasatura genetica care pot fi transmisa prin generatii.

El explica, „Trasaturi cum ar fi limba, umorul si inteligenta au evoluat la ambele sexe, deoarece acestia au fost sexual atrasi de ambele sexe.”

Daca stai sa te gandesti in ceea ce priveste evolutia umana, stramosii nostrii antici ar fi dorit un partener inteligent, pur si simplu in scopul de supravietuire.

Un partener mai putin destept ar insemna o existenta mai putin sigura. Acum in mod cert am evoluat, dar cred ca exista aceleasi instincte de baza in noi.

Ne dorim un partener amuzant, inteligent, capabil sa faca cu noi o viata mai buna.

3 thoughts on “De ce unii dintre noi suntem atrasi strict de inteligenta

  1. Articolul m-a captivat de la prima citire si m-a determinat sa analizez mai atent subiectul discutat. Am gasit informatii valoroase si sfaturi practice pe care le voi pune cu siguranta in aplicare. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de subiect.

  2. Imi place modul in care autorul a structurat articolul, facilitand intelegerea continutului si usor de parcurs. Subiectul abordat este de actualitate si cred ca este important sa fim informati cu privire la aceasta tema. Felicitari pentru munca depusa!

  3. Articolul de pe Picaboo.ro este foarte interesant si informativ. Apreciez faptul ca autorul a abordat subiectul cu atentie si claritate, oferind cititorilor o perspectiva ampla asupra temei discutate. Ma bucur sa descopar informatii noi si relevante in acest articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *