Casti gaming: ce modele iti pot oferi cea mai buna experienta de joc?

Castile pentru gaming sunt un alt accesoriu, langa mouse si tastatura de joc, care sunt necesare in timpul infruntarilor virtuale.

Pentru jucatorii din retea, acestea vor fi un echipament folosit in primul rand pentru comunicarea cu ceilalti membri ai echipei (casti cu microfon), pentru altii, cheia va fi intarirea senzatiilor garantate de coloana sonora a jocului, precum si izolarea de sunetele provenite din mediul inconjurator, astfel incat sa te poti concentra doar pe joc.

Alegerea unor casti gaming este acum atat de mare incat este dificil de determinat care model va fi cel mai bun pentru un anumit jucator. Cel mai important este sa iti evaluezi propriile nevoi si sa cauti o solutie care sa raspunda acestor asteptari.

In continuare, vei afla ce sa iei in considerare atunci cand cumperi casti gaming.

Ce casti gaming ai la dispozitie?

Exista multe tipuri de casti disponibile pe piata, dar cele mai multe modele supraear sunt folosite de jucatori. De ce? Deoarece iti permit sa elimini sunetele din jur si ofera, de obicei, un volum si o profunzime adecvata a sunetului.

Toate acestea iti permit sa te concentrezi exclusiv asupra jocului. Castile gaming intraauriculare pot fi variate in ceea ce priveste constructia.

Pe piata exista modele care asigura mult flux de aer si sunet natural, casti semideschise, precum si inchise, cu siguranta predominante in categoria acestor casti gaming. Acest lucru se datoreaza izolarii sunetelor externe.

Datorita acestui fapt, nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la muzica ascultata de cei din jur, zgomotele din afara ferestrelor sau alte sunete care iti pot distrage atentia in timpul jocului.

Unii producatori au decis sa pregateasca si casti auriculare si intra-auriculare pentru jocuri. Pentru cine sunt? In primul rand pentru jucatorii care sunt deranjati de greutatea castilor (de obicei sunt foarte voluminoase).

Ele se vor dovedi utile si in timpul jocului mobil, de exemplu folosind un laptop, un smartphone sau o tableta. O problema foarte importanta atunci cand alegi casti gaming este si multitasking-ul acestora.

Adesea, fanii jocurilor pe calculator folosesc acest echipament si pentru a asculta muzica, a viziona si a inregistra filme, asa ca merita sa alegi casti de buna calitate, care sa le permita si sa fie folosite in alte scopuri.

Ce model sa alegi? Casti gaming in-ear sau supraear? Este o chestiune individuala, dependenta si care tine si de parametrii tehnici ai acestor modele.

Casti cu fir sau fara fir pentru gaming?

Atunci cand cumperi casti gaming, nu te confrunti doar cu alegerea intre echipamente over-ear si in-ear. De asemenea, ar trebui sa iei in considerare tipul de conexiune pe care il utilizezi la consola sau la computer.

Astfel, poti alege dintre casti fara fir si cu fir. In cazul primelor, comunicarea poate avea loc prin Bluetooth sau un semnal radio.
Casti gaming cu fir – pot fi echipate cu conector USB sau mini jack de 3,5 mm. Castile USB sunt mai recomandate si ofera o calitate mai buna a sunetului. Au propriul circuit audio, plasat intr-o mufa sau cablu, astfel incat pot fi folosite intr-un computer fara placa de sunet.

Castile pentru jocuri USB ofera adesea sunet surround.

Echipamentul este echipat cu mufe mini jack de 3,5 si este vandut in doua versiuni – cu o mufa cu 4 poli care permite transmiterea sunetului stereo si a semnalului microfonului si cu doua mufe separate cu 3 poli.
Casti gaming fara fir – cele doua tehnologii cel mai frecvent utilizate pentru transmisia wireless a sunetului in castile pentru jucatori sunt undele radio si bluetooth, desi primele sunt acum rare.

Acest lucru se datoreaza, printre altele, diferentei de calitate a sunetului – castile radio transmit semnalul in analogic, asa ca uneori exista interferente in transmisie, in timp ce castile care functioneaza pe baza de Bluetooth, se bazeaza pe transmisie digitala si ofera o calitate mai buna a semnalului transmis.

In concluzie, atunci cand este vorba despre casti gaming, optiunile sunt destul de variate si totul depinde de asteptarile si preferintele proprii.

{{clean2}}
{{clean3}}

Related Posts

Comments

Articole recente