Exista o astfel de zi pe an in care poti, si chiar ar trebui, sa oferi unui copil ursuleti de plus. Pe 25 noiembrie, se sarbatoreste Ziua Ursuletului de Plus.

Si desi aceasta este o scuza buna pentru a cumpara noi jucarii de plus, exista multe alte motive pentru ca un copil sa aiba una.

Camera fiecarui copil este plina cu o multime de jucarii. Nu toate sunt valoroase si multe dintre ele sunt lasate aruncate in colt, copilul mic pierzandu-si repede interesul pentru ele.

Cu toate acestea, exista unele de care nu se plictisesc niciodata. Ele sunt, desigur, acele jucarii de plus atemporale! Indiferent de varsta, copilul tau le va iubi si vor deveni insotitori pentru somn si plimbari.

Jucarii de plus pentru un copil – la ce ar trebui sa acorzi atentie atunci cand alegi?

S-ar putea parea ca nu este nimic mai usor decat sa cumperi jucarii – nimic mai departe de adevar! Alegerea animalului de plus potrivit depinde atat de satisfactia copilului, cat si de siguranta acestuia.

Cei mai importanti parametri includ

• materiale folosite pentru productie – naturaletea lor elimina riscul reactiilor alergice datorate contactului cu pielea sensibila si delicata a bebelusului. Este bine cand jucariile pot fi pastrate cu usurinta curate, de aceea tesaturile din care sunt facute trebuie sa fie rezistente la spalare;
• fara piese mici care pot cadea – acest lucru este important, mai ales cand cumperi jucarii de plus ieftine pentru un copil. Copiii mici ajung sa cunoasca lumea in modul lor caracteristic, asa ca animalele lor de plus vor fi cu siguranta bagate in gura, supte si mestecate;
design prietenos – pentru ca cei mici sa se joace de bunavoie cu o jucarie, aceasta trebuie sa evoce asocieri pozitive;
• marimea – in functie de varsta copilului, alege marimea potrivita a acestor jucarii de plus. Cele prea mari sunt mai greu de imbratisat si nu sunt usor de luat la plimbare, motiv pentru care cele mici care pot fi ascunse intr-un rucsac, apucate cu mana si purtate in timpul plimbarilor sunt mult mai bune.

Care sunt motivele pentru care jucariile de plus sunt recomandate?

Primul prietenUrsuleti de plus, un caine, un pisoi sau poate o girafa. Indiferent ce tip de jucarie este, va deveni adesea primul cel mai bun prieten.

Jucaria favorita de plus (si fiecare copil are una) este un partener de nedespartit al jocurilor, calatoriilor si aventurilor tuturor copiilor. Adesea, este si un prieten mai bun decat un adevarat prieten sau coleg din curte sau cresa.

Mai ales in prima perioada a vietii, cand copilului ii este inca greu sa stabileasca relatii cu cei din jur. A avea ursuleti de plus este o buna pregatire pentru a construi prietenii umane adevarate.

Cand mama nu este prin preajma

Pe cine poti imbratisa cand mama ta este plecata? Ursuletul de plus! El va asculta, va accepta lacrimile si chiar va calma, doar prin faptul ca poate fi imbratisat.

De asemenea, merita ca un ursulet de plus, mai ales in prima luna de viata a unui copil, sa aiba miros de… mama. Ar putea fi un pic din parfumul ei. Datorita acestui fapt, in situatii critice, exista sansa ca, ghemuindu-se langa mascota, copilul sa se calmeze mai repede.

Responsabilitatea invatarii

Un ursulet de plus este o lectie buna inainte de a detine un caine, pisica, hamster sau chiar peste. Datorita acestor jucarii de plus, iti poti invata copilul sa fie responsabil.

Este suficient, de exemplu, sa introduci anumite conditii acasa timp de o saptamana. Reguli? Ursuletul este un membru al familiei. Trebuie sa manance, sa bea, sa doarma si, de asemenea, sa iasa afara.

Daca copilul este la inaltime si nu uita sa se hraneasca sau sa faca o plimbare, te poti gandi serios sa cumperi un animal de companie.

{{clean2}}
{{clean3}}

3 thoughts on “Jucariile de plus: sunt acestea alegeri potrivite pentru copii de toate varstele sau nu?

  1. Ma bucur sa vad ca exista platforme online precum Picaboo.ro care promoveaza discutiile inteligente si constructive. Acest articol m-a facut sa reflectez asupra subiectului abordat si mi-a deschis noi perspective asupra acestei teme.

  2. Interactiunea cu cititorii este foarte importanta, iar acest articol demonstreaza abilitatea autorului de a crea un dialog deschis si constructiv. Comentariile lasate de alti utilizatori sunt la fel de valoroase ca si continutul initial al articolului.

  3. Articolul de pe Picaboo.ro este extrem de interesant, oferind o perspectiva noua si inedita asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa aduca informatii valoroase si argumente solide pentru sustinerea punctului sau de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *